МВР обжалва отказ на прокуратурата да разследва варненски депутат

0
Според МВР адвокатът Бранимир Балачев се явил на дело, докато е бил под изолация
Според МВР адвокатът Бранимир Балачев се явил на дело, докато е бил под изолация Снимка: БГНЕС

Според МВР адвокатът Бранимир Балачев се явил на дело, докато е бил под изолация

МВР обжалва отказа на Софийска градска прокуратура да образува досъдебно производство срещу варненския депутат от МВР Бранимир Балачев за нарушаване на карантината.

Според министерството на вътрешните работи народният представител е нарушил предписанията на РЗИ и в периода между 26 януари и 4 февруари т.г., когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Очевидно Софиска градска прокуратура отказва да изпълни основната си функция - да следи за спазването на законността, като привлече към отговорност лицата, извършили престъпление. По този начин се постига резултат, който е несъвместим с принципите на правовата държава – толериране на определени правонарушители и създаване на условия за незачитане на законите от обществото. Правният мир и общественото мнение изискват въздигане на справедливостта като основен принцип, а в конкретния случай е пренебрегнат“, се посочва в жалбата до Софийска апелативна прокуратура. В нея се изтъква, че има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, предава Дарик радио

От началото на пандемията 1 200 граждани са осъдени за нарушаване на присъдата, допълват от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари