МВР на Русия: Украинци плащат на руснаци да извършват палежи

1
На прицел били военни, транспортни или банкови инфраструктурни съоръжения
На прицел били военни, транспортни или банкови инфраструктурни съоръжения

На прицел били военни, транспортни или банкови инфраструктурни съоръжения

Министерството на вътрешните работи на Русия съобщи за нови схеми, с които украинци опитвали да въвлекат руснаци в саботажни дейности. Това съобщиха пред журналисти от пресцентъра на министерството.

Получавали съобщения, че са им откраднати пари, но могат да си ги върнат и да отмъстят като помогнат за задържането на измамниците.

"Понякога заплашвали с неприятности или дори с убийство на роднини и приятели. Но целта била една и също - искане за подпалване на военни, транспортни или банкови инфраструктурни съоръжения", уточнява руското МВР, цитирано от ТАСС.

Имало и случаи на пряко предложение на пари срещу извършване на саботаж или терористична атака.

"Ако по-рано се обещаваха лесни и бързи пари за производство или разпространение на наркотици, сега предлагат плащане за палеж на посочен от тях обект. Всички регистрирани факти за палежи и опити за извършването им се проверяват от компетентните власти. Работи се по установяване на престъпниците и техните съучастници", съобщиха от ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    а руснаците що вземат парите? пърдят от глад ли кво?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари