МВР арестува по спешност Туцо от „Килърите“

0
Полицията задържа по спешност Янко Попов от бандата за мокри поръчки
Полицията задържа по спешност Янко Попов от бандата за мокри поръчки

Полицията задържа по спешност Янко Попов - Туцо от бандата за мокри поръчки „Килърите“.

Причина за ареста е, че ВСК му е постановил 10-годишна присъда за това, че е помагал при убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Целта е била той да не се укрие. Това съобщиха източници от вътрешното ведомство, предаде Фрог нюз.

Туцо  вече е изтърпял и друга 7-годишна присъда по същото дело за участие в ОПГ . За помагачеството  той получи  на първа инстанция  17 години затвор. На следващите съдебна инстанции  във Варна,  тя беше намалено съответно на 15 и 10 години. В крайна сметка висшите магистрати решиха да пратят Янко Попов 10 години зад решетките.

По време на процеса стана ясно, че Янко Попов е бил  ятак на известния подземен бос Сретен Йосич . Докато властите в няколко европейски държави са го издирвали като особено опасен престъпник, той се е укривал при Туцо  в Самоков. Известно е, че Попов е бил особено близък и с вече покойния бос на СИК  Милчо Бонев- Бай Миле . Семейството му и в момента развива общ бизнес с вдовицата на Бай Миле - Силвия Панагонова.

Преди повече от година съдът пусна на свобода Янко Попов - Туцо  заради здравословни проблеми. Според разследващите той умишлено си купувал  в огромни количества вредни храни. Поглъщал в промишлени количества салами, майонеза и шоколад , въпреки медицинската забрана, която имал заради сърдечните проблеми и затлъстяването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари