МВнР: Българите да бъдат бдителни заради денга в Аржентина

0
Значително се увеличават случаите на болестта в страната
Значително се увеличават случаите на болестта в страната Снимка: МВнР

Значително се увеличават случаите на болестта в страната

Ситуационният център на Министерството на външните работи (МВнР) препоръчва на българските граждани да бъдат бдителни поради значително увеличилия се брой на случаите на болестта денга в Аржентина и по-специално в района около Буенос Айрес през последните седмици.

Препоръчва се използването на репелент срещу комари, също така да и да не бъдат оставяни съдове, пълни с вода за дълго време.

Очаква се случаите да продължат да растат поради обилните валежи в тези райони, предава БТА. Обявен е оранжев код за бури и градушки в Буенос Айрес и в още 10 провинции в страната. При необходимост се препоръчва ваксинация срещу вируса, съобщават от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Аржентина да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Буенос Айрес на следните телефонни номера: +54 11 4781 8644; + 54 11 4786 6273. Сигнали може да се подават и на имейл адрес на посолството: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Аз
    Как да се опазим?.Майтап ли си правите За какво са здравеооазващото министерство,външното?!Мерки още на границата!Не като с ковида...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари