Мустафа Емин: Отричам внушенията, които се твърдят

2
Съветникът на министъра на отбраната разказа съвсем различна история за случилото се в "Пирогов"
Съветникът на министъра на отбраната разказа съвсем различна история за случилото се в "Пирогов" Видео: NOVA

Съветникът на министъра на отбраната разказа съвсем различна история за случилото се в "Пирогов"

Мустафа Емин - съветникът на министъра на отбраната, отхвърли обвиненията срещу него, че е вдигал скандал и е заплашвал лекари в „Пирогов”.

Според поста във Facebook на медицинската сестра Неда Диманова, Мустафа Емин е пристигнал с детето си и настоявал то да бъде прието преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана.

От „Пирогов” излязоха с позиция. „Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб, както на пациентите, така и на медицинските екипи”, се казва в позицията.

Тъжно е, когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури”, се казва в позицията.

От Министерството на отбраната, където Емин е съветник, обясниха, че проверяват истинността на твърденията и едва тогава ще действат.

От „Да, България”, от чиито редици идва Мустафа Емин, са сезирали Националната контролна комисия на партията и заявяват, че не толерират арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

Мустафа Емин разказа съвсем различна история за случилото се.

Съпругата ми звънна, че детето е паднало и си е ударило челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „Люлин”. Оттам ги препращат в „Пирогов”. Наредихме се както е стандартната процедура. За почти 4 часа минахме през 4 кабинета. Имахме няколко разговора с докторите. Направиха на детето 7-8 шева на челото. Дадоха ни и документите. Върнах се да ги взема, защото се оказа, че от 5, съм взел само един. Върнах се до кабинета да ги взема. На излизане ме попитаха как е името ми. Представих се, не казах откъде съм. След това излезе публикацията на тази госпожа”, заяви Емин, цитиран от NOVA.

Отричам внушенията, които се твърдят”, заяви Емин.

Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност. Двама доктори ми обясниха добре, защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа Емин.

Относно медицинската сестра, която разказа във Facebook за случая, Емин заяви, че тя не е била свидетел на ситуацията. Видял я е за по-малко от минута, когато се е върнал за документите. „Тя преразказва нещо, което е чула отнякъде. Възможно е да не е била добре информирана, малко да е преувеличила”, каза Емин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Мръсна чалма
    Ей чалма мръсна заминавай си на пазара в бурса да продаваш зеле, тука е България и такива като тебе не ни трябват мама ти рязана долна. Бати наглото копеле…
  • 3
    6
    221
    Нали е ясно ,че няма доктор да излезе от кабинета си в коридора ,за да му обясни защо бавят детето му,ако преди това не е имало нещо от страна на родителя,което е довело до нуждата от това обяснение, с цел укротяване на родителя,да си го кажем направо.Иначе лекар ,при това хирург ,натоварен наистина с много работа,ей така няма да си остави работата и да излезе да се обяснява.
  • 5
    5
    Балканеца
    Вярваме ти, ефенди. Кога е било политик без морал в тая държава.
  • -3
    4
    Бай Дън
    Щом е от ППДБ, значи е от "добрите", добрите могат да кажат - "Извинявам се", и каквото и да са направили им се прощава, но не така стоят нещата с другите те си подават оставките, влизат по арести, и биват порицани публично от "добрите". Ще свикнете, а и нещо важно - на "добрите" им се полага всичко добро, с предимство, даже и за ваша сметка, такива са нашите правила!
  • 4
    3
    123
    Нагло куче ! Не пуска кокъла.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари