МС: Таксата върху руския газ няма да се отрази на потребителите

0
Тя ще засегне единствено печалбите на „Газпром“, увериха от кабинета пред посланиците от ЕС
Тя ще засегне единствено печалбите на „Газпром“, увериха от кабинета пред посланиците от ЕС Снимка: Министерски съвет

Тя ще засегне единствено печалбите на „Газпром“, увериха от кабинета пред посланиците от ЕС

Въведената неотдавна такса за внос и транзит на руски газ през България няма да се отрази негативно на европейските потребители. Тя ще засегне единствено печалбите на „Газпром“. Това каза на посланиците на държавите от Европейския съюз (ЕС) премиерът акад. Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Румен Радев. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

ЕС не трябва да е зависим от руския газ. Не е допустимо с парите на европейските данъкоплатци да се финансира войната на Русия срещу Украйна“, заяви акад. Денков. Той припомни, че през последните години е свършена много работа, за да може Европа да получава газ от различни източници.

Ден след визитата си във Виена министър-председателят отново изтъкна пред дипломатите от ЕС аргументите за приемането на България в Шенгенското пространство: „Ако не е необходимо да пазим границите между България и Гърция и България и Румъния, страната ни ще насочи много повече усилия и ресурс към границите ни с Турция и Сърбия“. Премиерът изрази надежда, че през декември на редовното заседание на Европейския съвет ще бъде взето правилното решение в полза на българските и европейските граждани и бизнес.

Министър-председателят обърна внимание, че страната ни е постигнала голям напредък в областта на върховенството на правото и това се отчита от нашите партньори и от Европейската комисия.

По време на разговора бяха обсъдени и други важни теми като войната в Украйна, ситуацията в Близкия Изток, миграцията, конкурентоспособността на ЕС и други въпроси, които са в дневния ред на предстоящото през тази седмица заседание на Европейския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Тоз
    Ама няма как като беше 98 Ст а сега минава 1.20 Ст а на ти не зареждаш теб те возят за сметка на народа който всекидневно лъжите.
  • 1
    1
    Гражданин
    Водя си статистика с твойти исказвания и обишания .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари