Асен Василев: Руската пропаганда внушава, че сме второ качество граждани на ЕС

1
С влизането ни в Шенген това би се променило, коментира финансовият министър
С влизането ни в Шенген това би се променило, коментира финансовият министър Снимка: БТА / архив

С влизането ни в Шенген това би се променило, коментира финансовият министър

"Част от руската пропаганда в България е внушението, че българите са второ качество граждани на ЕС. С влизането ни в Шенген това би се променило", казва финансовият министър Асен Василев в интервю за в-к "Ди Велт".

Според Василев за Централна и Западна Европа е икономически неизгодно България и Румъния да са извън зоната без граничен контрол.

"Всеки ден по 4000 камиона преминават българо-турската граница посока Западна Европа, но престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява превозваните стоки", обяснява Василев, цитиран от БНР.

ЕС трябва да изработи система за легален прием на мигранти и оценка на работниците, от които има нужда, казва още финансовият министър.

Асен Василев казва още за "Ди Велт", че наложената допълнителна такса от 20 процента върху руския газов транзит през България ще намали печалбата на "Газпром" и ще оскъпи доставките, което от своя страна ще направи вноса на руски газ неизгоден за страни като Австрия и Унгария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    абе, тва за
    Европата на две, че и на три скорости, не го ли рече Макрончо бабоеба?!? Кви руснаци го гонят кокорко?!?
  • 0
    12
    От 7
    Аз усрански ударни групи бухахахахахахааххахахахаха чакай че чак сълзи ми потекоха усраиско псе! Адреса който е пуснат е в Мартен нека човека сам да си пусне жалбата, ако чете тука изобщо А споко не само усраинеца има нет! Адрес пак питам иска ли бесарабското псе??? Русе ул. Борисова ако има желание номер блок и вход давам!
  • 1
    11
    От 7
    Разбрахме че си просто третополово бесарабско псе! Наясно сме само не знам кого натопи с този адрес но ще се разбере! Бтв за справка нощната смяна на нетуоркс са 4 човека! Лесно се открива в РУСЕ СМЕ! Пак казвам ВИВАКОМ (ЕОН ) съм ако има желаещи усраински путки да заповядат! Но добре дошли са и всички българи мразещи уараински псета! Ай чупарата педали
  • 0
    10
    хаха
    Горкия рушлямистанец се уплаши, че ще го посетят на адрес и се скри зад VPN. Късно е чадо! Адреса ти вече е списъка на украинските ударни групи гастролиращи из Европа. На тях ще се обясняваш за третополовите глисти. Те ще ти отворят очите, а и не само :D
  • -1
    9
    До 8
    Ела де споко! Такива псета само лаете. Казах ти давам ти адрес ама си доведи и попа раираш ли? Псе усраинско! За справка не пиша от айшит а от комп и две яко си се объркал! Поправям третополови глисти не се притеснявай!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари