Моторист в расо пожела перфектен сезон на събратята си

0

Перфектен сезон пожела на братята си по машини отец Георги от Русе.

Православният свещеник пристигна с мотоциклет в Разград и с радост се присъедини към празника за откриване на летния мотосезон в Лудогорието. Той самият е член на русенски мото клуб, информира Дарик.

Отецът поръси моторите и мотористите със светена вода, наричайки ритуала „духовна дезинфекция“. Преди да прочете молитвата за дълъг и опасен път коментира пред мотористите, че без вяра не може и ги призова да вярват в Бог, за да ги пази той от препятствия.  

Попътен вятър и ангелите божи да са пред нас, перфектен сезон – слънчев, без дъждове, срещи с повече приятели и да може повече километри да навъртим живи и здрави“ – това пожела отецът на мотористите от  двата клуба в Разград „Лудогорски братя“ и „Night Riders“, които за пръв път организираха общ празник. Гости от близки населени места, но и от София, бяха дошли за откриването на сезона в Разград. Повечето бяха със семействата си, най-малкият човек с каска на събитието бе Павел, който следващата седмица ще стане на 2 години.

Мотористите не пропуснаха и традиционната си почетна обиколка на Разград. Дългата и шумна колона от мотоциклети бе съпътствана от полицейски ескорт,

Празникът бе съпътстван и с подарък за част от организаторите, клуб „Лудогорски братя“ получи пано с лого си от свой съмишленик – Моника, която е приятелка на един от членовете на клуба.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари