Мотивират с глоба озеленителите в Русе, за да си свършат работата

0
Мотивират с глоба озеленителите в Русе, за да си свършат работата

3 569 лв. са санкциите наложени на консорциум "Паркстрой" ДЗЗД за предходния месец във връзка с констатирани нередности по поддържането на тревните площи в Русе. Това съобщи директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов след запитване по повод на поредния сигнал на общински съветници за лошо стопанисване на зеленината в града, съобщава "Топ новини".

Уточнено бе, че общинската администрация осъществява контрол по дейностите свързани с поддържането и облагородяването на зелените площи – общинска собственост. Дружеството, по договор предоставя ежеседмични графици за дейностите, които ще се извършват и за районите, в които се работи. От своя страна инспекторите по чистотата и инспекторите по озеленяване се запознават с графиците и справките и осъществяват ежедневен контрол.

За всички констатации се изготвят ежеседмични справки, в които се отразяват и дейностите, свързани с поддържането и облагородяването на зелените площи – общинска собственост.

От местната власт увериха също, че при постъпване на сигнали от граждани се реагира незабавно, като се извършват проверки на място и информацията се предава на дружеството по договора за предприемане на необходимите мерки и изпълнение.

"При извършваните проверки по дейностите, свързани с поддържането и облагородяването на зелените площи – общинска собственост, е констатирано забавяне и закъснение от предвидените графици. Нарушенията са отразени в съответните констативни протоколи и са взети под внимание при изготвянето на актовете за извършена дейност", сподели по този повод директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов.

При констатирането на нередности по изпълнение на договора на дружеството се прилагат съответните клаузи на договора. За предходния месец на Консорциум "Паркстрой" ДЗЗД са наложени санкции, предвидени в договора за констатираното нарушение, в размер на 3569 лева, посочва още Игнатов.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари