"Москвич" се завръща на пазара

24
Руската машина ще се произвежда в Китай
Руската машина ще се произвежда в Китай

Руската машина ще се произвежда в Китай

"Яуза" се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите.

Новият модел е кръстен на река Яуза и се очаква да бъде първият модерен руски SUV.

Ръководството на завода на марката е представило списък с модели, които са предназначени да изместят западните марки. Голяма част от западните производители на автомобили спряха производството си в Русия след началото на войната.

"Яуза" изглежда като класически кросоувър. Прибавени са хромирани детайли, както и такива от черна пластмаса. Основата на модела е китайският JAC Sehol Х4, въпреки че на предния капак виждаме емблемата на "Москвич".

Фабриката на китайския бранд е до град Хефей в Източен Китай и именно там би трябвало да се прави и "Яуза" или по-точно - върху вече наличните Sehol Х4 да се слага надписът "Москвич".

Новият "Москвич" идва с бензинов двигател от 150 конски сили и автоматична трансмисия. В бъдеще се очаква и електромобил от марката.

Цената на Москвич "Яуза" все още не е напълно ясна. JAC Sehol Х4 струва между 12 900 и 15 хил. долара в зависимост от модификациите му. Руският му брат-близнак най-вероятно ще пристига на цена от 1 млн. до 1,8 млн. рубли - между 16 300 и 29 300 долара.

Интериорът е по-скоро оскъден. Малък дисплей с инфотеинмънт система и панел с бутони под него. Кожен салон с велурени елементи. Възможно е и някои екстри да бъдат орязани.

Остава и проблемът кой ще може да си закупи подобен автомобил на територията на Русия. Редица компании прекратиха вноса на свои продукти, защото в страната няма достатъчна покупателна способност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    До десети
    Хехе, руски, ама произведен в Китай. Ватниците не могат и един Москвич да направят. Най-скъпата военна промишленост внася дронове и техника от Иран, колите си правят в Китай, а те произвеждат само войни, убийства и грабежи
  • 0
    10
    Име
    Уеуе - уеуе. Докато се появи материал за нещо руско и веднага се нареждат русофобските списуватели на линиятя и започват да бълват, да бълват....Все повече се убеждавам, че хората изтрещяват тотално след ковида....И какво му има на "Москвича"? Нищо, просто е руски. Щом е руски значи е боклук. А между другото ВСИЧКИ дишаме изгорелите газове от "хубавите" западни дизели еко 2 и 3...малоумници.
  • 4
    9
    До осмия
    Като правиш забележка, първи измия собствената си уста, където си лизал руски задници. Ама явно и не само задници, явно и на тази лелка от посолството нещо си лизал и сега си чакаш копейките
  • -7
    8
    До долния:
    Много ануси си излизал, бе, Моско? Неумити, €врогейски! Как си целуваш жената и децата с тая мръсна уста?
  • 2
    7
    Моско
    Русия фалира,и ще плаща репарации с десетки години за разрушенията в Украйна.Китайците ако сложат на колата си емблема,,Москвич,,само ще се подбият авторитета на добри производители.А не знаем предвид фалита на Русия колко хора ще си купят кола,остават само едрите бизнесмени но те карат ,,Мерцидеси,Москвич за тях е обида както и всякаква Руска стока те си говорят и на английски между тях.Е пращат мужика да мре в Украйна за родини за Путин.. Вече Русия и една кола за авторитет не може да направи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари