Москва обвини украински кораб в провокация

0
От своя страна украинският министър на отбраната Алексей Резников обвини руската страна в информационна атака срещу Киев
От своя страна украинският министър на отбраната Алексей Резников обвини руската страна в информационна атака срещу Киев Снимка: iStock / архив

Руската Федерална служба за сигурност обвини украинския кораб „Донбас“ в провокативни действия, които застрашават мореплаването в Черно море.

От своя страна украинският министър на отбраната Алексей Резников обвини руската страна в информационна атака срещу Киев.

По версията на Федералната служба за сигурност украинският корабДонбас” се насочил към Керченския проток, а екипажът не реагирал на предупрежденията на руската бреговата охрана да промени курса си. Това станало по време на вчерашния разговор между президентите на Съединените щати и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски, информира БНР.

След приключването на разговора плавателният съд променил курса си. Заместник-председателят на Комитета на Съвета на федерацията по международни въпроси Владимир Джабаров изрази надежда, че в бъдеще Украйна ще се въздържа от подобни провокации.

Украинският министър на отбраната Алексей Резников отговори, че „Донбас” е спасителен кораб, не носи на борда си оръжие и се е намирал в района напълно законно.

През ноември 2018г. руската брегова охрана задържа в Керченския проток три кораба на украинските военноморски сили с 24 души на борда. Те бяха обвинени в незаконно преминаване на руската държавната граница и освободени година по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари