Мощно торнадо унищожи половин град в Индонезия

0
Ранени са 33 души и са нанесени материални щети
Ранени са 33 души и са нанесени материални щети

Ранени са 33 души и са нанесени материални щети

Индонезийските власти съобщиха, че страната е била връхлетяна от мощно торнадо, каквото преди не е било регистрирано на нейна територия. Ранени са 33 души и са нанесени материални щети, предаде Ройтерс.

След като вчера мощните ветрове преминаха през град Сумеданг в западната част на остров Ява, климатологът в Националната агенция за иновации и проучване Ерма Юлихастин заяви, че службата ще „симулира и изследва торнадото“. В социалната мрежа "Екс" тя заяви, че подобни бури често стават в северното полукълбо, но тези в Индонезия досега са били значително по-слаби.

Индонезийската агенция за справяне с последиците от бедствията съобщи, че повечето пострадали са леко ранени. На публикуваните от място видеоклипове се вижда как ветрове засмукват покрив на фабрика, дърветата по централната улица на Сумеданг се огъват силно и фасадата на магазин се срутва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари