Мощен тайфун приближава южните японски острови

1
Поривите на вятъра достигат скорост от 216 км/ч
Поривите на вятъра достигат скорост от 216 км/ч Снимка: AFP

Поривите на вятъра достигат скорост от 216 км/ч

Мощният тайфун "Муйфа" се приближава към бреговете на южни японски острови, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Природната стихия принуди местните власти да призоват жителите да си намерят подходящо убежище преди тайфунът да връхлети сушата.

Тайфунът е на 180 км на юг от остров Ишигаки, намиращ се недалеч от Тайван, като ветровете му достигат скорост от 216 км/ч. Тайфунът се движи в северозападна посока, съобщава Метеорологичната служба на Япония.

Властите на Окинава, префектура, която се състои от над 150 острова, призоваха възрастните хора, които живеят на Ишигаки и на други острови в региона, да намерят убежище преди връхлитането на тайфуна.

Метеорологичната служба на Япония прогнозира, че след като връхлети Ишигаки, тайфунът ще се устреми в северна посока и към китайския финансов център Шанхай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари