Мощен тайфун приближава Китай

0
Анулираха полети и курсове на товарни кораби, затварят училищата, пазарите и магазините
Анулираха полети и курсове на товарни кораби, затварят училищата, пазарите и магазините Снимка: архив

Анулираха полети и курсове на товарни кораби, затварят училищата, пазарите и магазините

В Източен Китай заради приближаването на тайфуна Ин-фа бяха анулирани полети и курсове на товарни кораби, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

След като донесе проливни дъждове и високи вълни в Тайван, стихията се насочи към континентален Китай. Смята се, че тайфунът ще връхлети страната в неделя следобед или вечерта местно време. Тогава той ще удари крайбрежието на провинция Чжъцзян, южно от Шанхай. Тайфунът е с ветрове със скорост 155 километра в час и пориви до 191 километра в час.

В застрашената китайска провинция има разпореждане да се затворят училищата, пазарите и магазините. Ако се налага ще бъде преустановен и пътният трафик.

От днес до вторник ще бъде спряно движението на влаковете в части от района на делтата на река Яндзъ. От пристанището Яншан в Шанхай бяха евакуирани вече големите контейнеровози. Летището в град Ханчжоу, столица на провинция Чжъцзян, югозападно от Шанхай, отмени 90 процента от полетите, които трябваше да се изпълнят утре. Очаква се анулиране на полети и в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари