Морската търговия на Русия преживява истински подем, въпреки санкциите

1
Руските пристанищата отчитат ръст на товарооборота
Руските пристанищата отчитат ръст на товарооборота

Руските пристанищата отчитат ръст на товарооборота

Морската търговия на Русия преживява истински подем, въпреки западните санкции, които трябваше да ограничат приходите на федерацията за водене на войната в Украйна.

С над 9,3% се е увеличил товарооборотът на руските пристанища за периода от януари до юли тази година. Обработени са над 526 млн. тона товари, сочат данни на „Росморречфлот“, федералната агенция за водния транспорт.

Най-голям ръст отчитат пристанищата на Русия в басейните на Черно и Азовско морета, включително новите територии, които страната овладя след началото на инвазията в Украйна.

„Тези пристанища са локомотив за развитието на пристанищния сектор на Руската федерация“, твърдят от агенцията.

Изнесените данни са свидетелство за успеха на Русия в поддържането на външната ѝ търговия на фона на безбройните санкции, наложени от западните правителства, пише престижното издание „ТрайдУиндс“, цитирано от Maritime.bg.

Стабилен е ръстът при износа на зърнени товари, минерали, торове, въглища и кокс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Хаха
    Щом е информация от россморречфлот, да знаете, че е истина. Както е истина, че нашите 100 БТР са вече унищожени, нищо, че още са тук в складовете.
  • 6
    2
    До 1
    "Малеее от сутринта глупости" ти май имаш тиква на раменете. В линка който даваш ясно пише за износа на петрол само в Черно море, а не изобщо. Русия да няма пристанища само в Черно море? Нещо неясно?
  • -7
    1
    Малеее от сутринта глупости в...
    От началото на 08'2023 износът по море на РФ е спаднал катастрофално: https://www.mediapool.bg/paraliziran-e-petrolniyat-iznos-na-rusiya-prez-cherno-more-news350773.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари