Море без пари за хора в нужда

1
Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли...
Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли... Видео: BULGARIA ON AIR

След като стана ясно, че заради липсата на средства над половината от българите няма да ходят на почивка това лято, следва и добрата новина.

За втора поредна година фондация "Ако си дал" помага на семейства да посетят българските места за отмора. С целогодишните си инициативи те помагат системно на нуждаещи се хора.

"Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха смените на семействата с дечица, които нямат възможност. Събираме средства, хранителни продукти, някой плаща тока и водата, друг осигурява транспорта...", сподели председателят на фондация "Ако си дал" Стефан Чолаков пред Bulgaria ON AIR.

"Българинът е съпричастен, помага си, солидарен е с бедните. Има хора, които никога не са посещавали морето", подчерта той и поясни, че хора от цяла България нямат възможност да отидат на почивка, а не само от малките населени места.

Според него липсата на образование е основната причина тези семейства да не могат да си позволят морска почивка. В тази връзка фондацията осъществява и последващ контрол. Чрез доброволци, с които децата играят ролеви игри, опитва да показва, че образованието е изход от бедността. 

"Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента", посочи Стефан Чолаков в "България сутрин".

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация "Ако си дал" с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са млади хора, чиято дейност фондацията организира под формата на екскурзия.

"Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли", завърши Стефан Чолаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари