"Монтюпе" реши да спонсорира волейбола и така да замаже очите на русенци

0
С две думи френските колонизатори хвърлят една пачка във въздуха и чакат туземците да ги обявят за добри
С две думи френските колонизатори хвърлят една пачка във въздуха и чакат туземците да ги обявят за добри Снимка: БГНЕС

В социалната мрежа адвокат Петър Николов коментира случващото се в Русе, в частност волейболен клуб "Дунав" и новите му спонсори.

Днес по-рано стана ясно, че френският завод "Монтюпе" и още няколко русенски фирми ще спонсорират клуба и целта е той да бъде създаден по европейски стандарт.

Ето какво споделя господин Николов:

Русе един от замърсителите на въздуха, който отказва да изпълнява предписания, закони, съдебни решения и се държи като държава в държавата, френският завод Монтюпе, реши да спонсорира местния волейбол с 500 000 лева и така да замаже очите на русенци. А по останалите спонсори може да разберете до къде прониква заверата и какъв бизнес и политически кръг е опасал града ни.

Разбира се българинът е готов веднага да си замълчи когато някой дава нещо, но дали цената той и децата му да дишат отровен въздух си заслужава някой и друг волейболен трофей и мимолетна слава. Сравненията, че и Ред бул бил вреден веднага започнаха, както и да се чуват гласове, че не само те ни замърсявали, демек оправдани са за това, което правят. Само че Ред бул, колкото и да е вреден, си го купувам аз и си го пия сам, не вредя на други хора, и го правя по свой избор, нали така?

А Монтюпе не ме пита дали искам да дишам отровния му въздух, да се разболея и да умра. Освен ако не отида там доброволно на работа. Второ, Монтюпе е завод с производства забранени в редица държави, явно хората са по-прости и не им трябва волейбол и са злобни. Трето, Монтюпе е проучило нагласите и е наясно, че ще има хора, които предпочитат да ходят на работа и да умрат там или да се радват на някоя волейболна титла и да кажат, какво пък толкова, няма да оправим света.

С две думи френските колонизатори хвърлят една пачка във въздуха и чакат туземците да ги обявят за добри докато гледат летящите банкноти и забравят, че гълтат отровен въздух. Четвърто, да си дадеш гласа за едно волейболно забавление е не по-различно от раздаването на кебапчета по време на избори. В действията на този гигант няма нищо случайно, това не е някоя леярна на края на града, а корпорация, която плаща милиони за реклама и маркетинг, и влияние, за да може пушеците им все някъде да излизат.

Тук въпросът не е в това да намерим спонсор за нещо, което не е дори и третостепенно за града ни. Въпросът е човек да има позиция и да държи на нея, с това показваме колко евтини като общество сме, колко сме бедни и продажни. И после не очаквайте уважение, нито от Монтюпе, нито от френския посланик, нито от Макрон. Също така, искам да ви поразходя в Онкото в Русе или да ви заведа в отделението за левкемии във Варна, където баща ми прекара 2 години от живота си, преди да умре и да ви срещна с лекуващият му лекар, който заяви, че заради химическото замърсяване най-много хора се разболяват от Русе и Бургас.

И тогава като видите хората как умират, с вашите топчици за волейбол, може да си ги забиете някъде. Нали разбирате! А дали логото има нещо общо с традициите на Дунав, преценете сами. На мен ми прилича на комини, от които се бълва отровен въздух, прилича и на Сатаната. Като русенец и дунавец няма да подкрепя този заводски отбор със сатанинско лого, не защото съм злобен и завистлив хейтър, а защото имам собствено мнение и съм отговорен към обществото и не си променям мнението за едно такова спонсорство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари