МОН препоръчва на училищата интерактивен метод на преподаване

1
Това може да стане чрез изграждане на СТЕМ-кабинети
Това може да стане чрез изграждане на СТЕМ-кабинети Снимка: Кадър от Nova

От Министерство на образованието излязоха с препоръки към училищата да осигурят интерактивен метод за преподаване.

Това може да стане чрез създаване на конкретни условия и изграждане на СТЕМ-кабинети. Те ще се финансират от Плана за възстановяване и устойчивост, обясни заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, предава БНР.

"Имаме вече интерактивни дъски, имаме дигитализация на класните стаи, имаме онлайн ресурси. Готвим от септември месец "дигиталната раница", където ще бъдат разработени много уроци от учители за учители. Но най-важна е квалификацията на учителите. Тази промяна, която ние даваме, както нормативно, така и методически като указания, защото как ще бъде организиран часът и какви методи ще се използват за представяне на знанията, които са фиксирани термини понятия в учебните програми, това зависи от учителя", обясни заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари