МОН обмисля варианти за обединяване на някои висши училища

1
Официалната позиция на МОН ще бъде представена пред Съвета на ректорите на 22 февруари
Официалната позиция на МОН ще бъде представена пред Съвета на ректорите на 22 февруари

МОН публикува отговор на информация, че се готви сливане на университети в страната

"Министерството на образованието и науката (МОН) обмисля варианти за обединяване на някои висши училища под различни форми в съответствие със Стратегията за развитие на висшето образование и с цел повишаване на качеството",  съобщи пресцентърът на МОН, цитиран от БТА.

"Обсъжданите варианти нямат нищо общо с тиражираната в медиите информация за създаване на мегаструктури и намаляване на държавните висши училища от 38 на 16. Официалната позиция на МОН ще бъде представена пред Съвета на ректорите на 22 февруари тази година", информират от Министерството на образованието и науката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Е.М.У.
    A професионалните гимназии в Русе , кога щеги редуцирате ? После нямало пари ? И какъв учебен процес водят ! Да се направи пълен одит върху знанията и уменията на завършващите от обществена и независима комисия и ще видите какво е нивото на знания и умения ! НУЛА...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари