Момиченце живее две години оковано във верига като куче

0
Момиченце живее две години оковано във верига като куче
Камбоджа преживя истински шок. 4-годишно момиченце беше открито вързано с верига като куче в дома на непознатата жена, където собствената му майка го оставила в залог срещу заем, разкри в. “Пном Пен пост”, цитиран от "Пик". Детето живяло в нечовешките условия цели две години.

Измъчвано от жажда момиченцето е било принудено да пие собствената си урина. То е било оставено при чуждата жена от собствената му майка като залог. Преди две години тя е взела заем от мъчителката и й оставила рожбата си като гаранция, че един ден ще върне парите.

При разпита в полицията приемната майка признала, че всеки ден е оковавала детето във верига от страх, че то може да избяга и да се загуби. Жената работела на километър разстояние от дома си във ферма край град Ко Конг. Тя се връщала през обедната почивка. Момиченцето прекарвало в окови заранта от 7 до 11 ч и след обед от 13 до 17 ч.

В сградата, където е жилището на жената, живеели още 60 души. Никой от тях обаче не се трогнал от съдбата на окованото като животно дете. Наскоро в съседно жилище се нанесъл Кео Чхон (60 г.). През отворената врата той съзрял момиченцето и решил, че не може да мълчи.

Родителите изобщо не знаели, че и децата имат права. Близо 80 на сто от камбоджанците нямали никакво образование.

Жената мъчителка била в добро психично здраве, станало ясно след медицински преглед. Тя обяснила, че много обичала момиченцето, но нямала друг изход да го предпази от лоши хора или от катастрофа, ако излезе от дома й. А и то много обичало да е под дъжда и имало опасност при порой да се удави. Жената била самотна и нямало на кого да разчита да гледа детето, докато тя превива гръб на полето.

Тя е подписала декларация, че никога повече няма да оковава момиченцето във верига. Въпреки това детето е било отнето от нея. Оказало се обаче, че родната му майка не го иска. Тя не била в състояние да се грижи за него. До намирането на приемна майка или осиновителка, изстрадалото дете ще бъде настанено в приют.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари