Момче намушка свой съученик заради момиче

0
Свидетели разказват: „Стояхме си и те просто се сбиха и ние си казахме: те просто се бият, няма да стане нищо сериозно"
Свидетели разказват: „Стояхме си и те просто се сбиха и ние си казахме: те просто се бият, няма да стане нищо сериозно" Видео: БГНЕС

Ученик е намушкан с нож при сбиване в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ в столичния квартал „Подуяне“.

Инцидентът е станал към 10 часа, предаде БГНЕС.

Двама ученици на 16 и 17 години се скарали. По-малкият нанесъл рана с нож в бедрото на по-големия и избягал. Раненият ученик е откаран в болница за преглед, не е сериозно състоянието му. Малко по-късно е задържан 16-годишният Кристиян, извършител на нападението над 17-годишния Димитър. Кристиян е задържан в апартамента на свой приятел, след като е намушкал с нож своя съученик.

Ученици в същото училище разказаха, че всичко се случило заради момиче. То и Димитър са от един и същи клас и били гаджета. Кристиян, който е наръгал Димитър, е в 10 клас в същото училище. „Не съм разбрала точно как стана боят. Те се сбиха и той се върна и го наръга – това е“, разказа ученичка. Всичко се случило точно в голямото междучасие. „Стояхме си и те просто се сбиха и ние си казахме: те просто се бият, няма да стане нищо сериозно. Една наша учителка и още няколко наши съученици ги разтърваха. Очаквахме, че няма да се стигне до нищо сериозно, но той просто извади ножа и го наръга в крака, отзад – шуртеше кръв. Ние това нещо не го очаквахме и тогава по-големите момчета се спуснаха да го гонят и го хванаха. Той след това избяга и доколкото чух сега е хванат“, каза тя. Ножът бил малък – джобен нож.

Учениците допълниха, че охраната просто седяла на стълбището и гледала какво се случва, докато учителката ги разтървала. Една от ученичките заяви, че учителката казала на охраната да се обади по телефона на полицията. Охранителят попитал на кой телефон. „Това за нас беше странно. И това не му е за първи път. Той винаги просто стои и гледа и не отразява какво се случва. За него явно това не е работа, ние нямаме силна защита тук“, отбеляза ученичката.

От своя страна министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари