Задържаха баща и дядо, влезли с брадва в столично училище

0
Задържаха баща и дядо, влезли с брадва в столично училище
Задържаха баща и дядо, влезли с брадва в столично училище Видео: NOVA

Възникнал е скандал между ученици

Мъж влезе с малка брадва в сградата на училище в София. Случката е от СУ „Ген. Владимир Стойчев“. До напрежението се стигнало след спор между момче и момиче, което било ударено в областта на окото. Именно то се обадило на близките си. Двама от тях отишли веднага, за да се саморазправят с момчето, като единият носел брадвата. Те са задържани.

Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора е отнела брадвата, уточняват от Министерството на младежта и спорта. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки.

Двете деца се спречкали в коридора на училището около 08:30 часа. Момичето се обадило на дядо си, който отишъл и влязъл при директорката. След това на място пристигнал и бащата, влизайки в сградата без разрешение, посочи Светла Георгиева от Спортното министерство. То е принципал на учебното заведение. Брадвата размахал дядото на момичето. Тя била скрита под якето му.

Двамата задържани са на 35 и 57 години, а от МВР все още не казват дали са имали предишни подобни провинения. Срещу тях е образувано така нареченото бързо производство, което означава, че всички доказателства за извършено престъпление са вече налице, съобщава NOVA.

По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози. По отношение на момчето е установено, че има и други провинения и се е очаквало да бъде преместено в друго учебно заведение.

На място в училището още преди обяд са пристигнали заместник-министрите на младежта и спорта - проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари