МОК включи електронните спортове в турнир, еквивалентен на класическите Олимпийски игри

1
Топ състезателите по електронни спортове стигат до 400 - 500 действия в минута: 10 пъти в секунда ти натискаш мишката или клавиатурата, разяснява експерт
Топ състезателите по електронни спортове стигат до 400 - 500 действия в минута: 10 пъти в секунда ти натискаш мишката или клавиатурата, разяснява експерт

Топ състезателите по електронни спортове стигат до 400 - 500 действия в минута: 10 пъти в секунда ти натискаш мишката или клавиатурата, разяснява експерт

Електронните спортове - вече под олимпийски флаг. Международният олимпийски комитет обяви девет дисциплини, които ще бъдат включени в турнир, еквивалентен на класическите Олимпийски игри.

Опознаваме света на видеоигрите със скок в дълбокото. Казано иначе - с джойстик в ръка и двубой с елементарни правила. Наш противник е експертът по електронни спортове Мартин Кадинов. А на виртуалната арена сблъскваме Леброн Джеймс и Супермен.

Мартин се бори от дълги години за популяризиране на електронния спорт. „Ще ти е трудно да разбереш поколението и неговата специфика, ако не познаваш нещата, които вълнуват това поколение, твърди експертът. Разказва, че в България има около 60 души, които се издържат от това да играят видеоигри професионално. „Топ състезателите стигат до 400, дори до 500 действия в минута. Близо 10 пъти в секунда ти натискаш мишката или клавиатурата“, обяснява Мартин Кадинов.

Тенис, стрелба с лък, дори ветроходство. Това са част от дисциплините, които са включени в първия по рода си електронен турнир под олимпийска егида. Действието ще се развива виртуално - със симулатори. Целта - баланс между физика и електроника.

Трудно е да се каже обаче възможно ли е след време електронният спорт да се пребори за място в класическите Олимпийски игри. „Трудно е да си представим игра с джойстик, тъй като по тази логика много хора ще започнат да хвърлят предложения в пространството за това покерът, белотът, таблата също да станат олимпийски спортове“, коментира спортният журналист Филип Друмчев. Според Мартин обаче не е нужно електронните спортове задължително да се превърнат в олимпийски спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари