Допуснаха спортисти от Русия и Беларус на игрите в Париж

1
Те няма да имат право да участват в отбори
Те няма да имат право да участват в отбори Снимка: Ville de Mâcon / Facebook

Те няма да имат право да участват в отбори

Международният олимпийски комитет позволи в петък на спортисти от Русия и Беларус да участват под неутрален флаг на Олимпийските игри в Париж през 2024, като те няма да имат право да участват в отбори и това ще стане изрично в случай, че не подкрепят руската инвазия в Украйна, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Само 11 са атлетите, които са "неутрални", са се класирали за състезанието, като в това число осем руснаци и трима беларуси, уточни МОК в комюнике.

Въпросът е важен, защото може да предизвика отсъствието на украинската делегация в Париж и това ще направи твърде деликатно участието на руснаците, дори и без знаме и химн.

След като бяха наказани да не участват в световния спорт в края на февруари 2022, от МОК направиха много отстъпки, като обясниха няколко пъти, че спортистите не трябва да "плащат" за действията на политиците.

Миналия март МОК първо препоръча на световните федерации за допуснат руснаци и беларуси в състезанията под неутрален флаг, като отложиха решението си за Олимпийските игри в Париж 2024 и Милано-Кортина през 2026.

Някои от федерациите приеха препоръката, но леката атлетика и сега отказва да допусне руснаци до състезанията.

Представители на международните федерации, на 206 олимпийски комитета и състезатели настояха в Лозана за "бързо" решение, за да се допусне в Париж малък брой спортисти от Русия и Беларус, които са успели да покрият нормативите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари