Модерна система диагностицира циркулацията на кръвта в сърцето

0
Иновативната технология позволява цялостната функционална и структурна оценка на сърцето
Иновативната технология позволява цялостната функционална и структурна оценка на сърцето Снимка: УМБАЛ "Медика"

Иновативната технология позволява цялостната функционална и структурна оценка на сърцето

Специалистите от Сърдечно-съдовия център на Лечебни заведения „Медика“ вече извършват функционална оценка на сърцето с нова система - Coroventis CoroFlow. Тя е допълнение към инвазивните диагностични методи, с които лекарите работят и позволява оценяване на състоянието на цялата сърдечна циркулация. По този начин, само в рамките на една процедура, освен да анализират структурните изменения, кардиолозите установяват или отхвърлят наличието на микроваскуларна дисфункция на сърцето.

Коронарната микроваскуларна дисфункция е патология, която често може да остане неразпозната. Състоянието засяга най-малките сърдечни съдове и може да доведе до рецидивиращи симптоми на болка в гърдите, задух и умора. Традиционните методи за изследване, като коронарна ангиография, визуализират само по-големите кръвоносни съдове на сърцето. Функционалната оценка позволява изследване, както на по-големите артерии, така и на по-малките (<0.4 мм) коронарни съдове и се извършва, чрез специфичен метод за измерване на кръвотока на сърцето. На основание на получената информация, специалистите определят най-правилната и точна терапия за конкретния пациент, така че в максимална степен да се премахнат оплакванията му и да се подобри качеството му на живот, съобщават от лечебното заведение.

Въвеждането на новия диагностичен метод е от изключително голямо значение, защото съвременното лечение на сърдечно-съдовите болести се базира на пълната функционална диагностика на коронарната циркулация. Чрез него могат да бъдат установени нарушения в работата на сърцето, дори и големите артерии да са без стенози. Той допълва широкия набор от неинвазивни и инвазивни диагностични методи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари