Модел на "Вог" разкри, че е родена с тестиси

0

Белгийският модел поде кампания против хирургическите намеси при интерсексуални деца, предаде The Independent, цитиран от 24 часа.

Самата Одиел се определи като такава. Терминът „интерсексуален“ описва хора, които се отличават от типичните анатомични белези при мъжете и жените.

Такъв пример могат да бъдат гениталии, които да изглеждат неясни и неопределени за докторите. Това може да се случи още при самото раждане, както и по-късно през пубертета.

29-годишният супермодел Хана Габи Одиел е представяла колекции на редица световни брандове през 11-те години от своята кариера, въпреки тези свои интерсексуални белези. Тя решава да разкрие този факт, за да развенчае табутата по темата.

Хана Габи Одиел СНИМКА: Instagram

За нея е важно да се даде гласност на проблема и затова споделя, че е родена със „синдром на андрогенната резистентност“. Белгийката се ражда като момиче, но с XY хромозоми, които са по-типични за мъжете, и вътрешни тестиси.

Хана Габи Одиел СНИМКА: Instagram

Още на 10, Хана е подложена на хирургическа намеса за отстраняването на нейните тестеси, а 8 години по-късно претърпява вагинално реконструктивна операция. Моделът на "Вог" казва, че иска да предпази интерсексуалните деца от ненужни корекции, които могат да се окажат по-вредни, отколкото спомагащи живота им.

Хана Габи Одиел СНИМКА: Instagram

Одиел нарича тези операции „вредящи“ заради невръстната въраст на подрастващите, които се подлагат на подобни хирургически намеси. Тя споделя още, че тези промени за нея са били по-травматични, отколкото самата „интерсексуалност“.

Почти 2% от световното население се определя като интерсексуално, което се равнява на броя родени червенокоси.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари