ММА боец премаза две коли и преби полицаи

0

Английски ММА боец премаза две коли с краден мотокар, след което нападна полицейски екип в Слънчев бряг в понеделник вечер, съобщиха от полицията в Бургас.

Снощи около 23.00 часа в полицейското управление в Несебър е получено съобщение за кражба на мотокар от склада на фирма "ММ Комерс". Според сигнала крадецът на мотокара е преминал през металния портал на складовата база и се озовал край пътя Бургас – Варна, предаде OFFNews.

Малко след това мотокаристът направил две катастрофи в района на кръстовището между "Аква парк - Слънчев бряг" и комплекс "Старият възел". В резултат са ударени два автомобила - БМВ и Форд Транзит, по време на движение. 

Фордът е бил пронизан с "вилиците" на мотокара в задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на водача. По аналогичен начин е пронизан и минаващия по пътя Бургас – Варна лек автомобил БМВ, като дясната "вилица" проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата - счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см. от пътната настилка, съобщават от полицията в Бургас

На място били пратени полицаи, които опитали да задържат мъжа, но той ги държал на дистанция, размахвайки гаечен ключ. Малко по-късно насочил агресията към себе си, като започнал да се налага с ключа по главата. 

След като си нанесъл няколко удара мъжа побягнал в посока пътя Бургас – Варна и в близост до ресторант "Каручката" полицаите отново направили опит да го задържат. В резултат единият от тях получил удар със стоманения ключ в ръката и пръстите на дясната ръка. Втори полицай стрелял със стоп-патрони, след като боецът атакувал и него. По думите на полицая, стоп-патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Другият полицай също стрелял, но нападателят продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър и след около 500 м. се насочил към бензиностанция OMV.

При влизането си в бензиностанцията мъжа взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна в бензиностанция, а другите се опитвали да отвлекат лекли вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязал от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.

Едва след намесата на спецекипите нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаеч ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Мъжът бил привързан с пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ.

Констатирано е, че нападателят е анлийския гражданин на 26 години от Кембридж. Той дошъл в България на 21 септември като турист. Първоначално същият отседнал в х-л "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л "Астория" в куротния комплекс. Установено е, че мъжът е активен спортист, трениращ за ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари