Младоженци направиха невероятен жест към Лиза

0
Младото семейство събра 700 лева ма сватбата си, като се отказа от букети
Младото семейство събра 700 лева ма сватбата си, като се отказа от букети

Младоженци от Асеновград се заеха с благородна кауза.

Те предпочетоха да не получават букети на сватбата си. Вместо това, приканиха гостите си да дарят, предвидените за цветя средства, за младо момиче, страдащо от Множествена склероза. Всички приеха инициативата с отворено сърце. И така – капка по капка се събраха 700 лева.

Двамата влюбени, които си казаха „Да“ през изминалата събота (25.08.18 г.), разказват, че са научили за провеждането на инициативата от техни приятели.

Малко преди да настъпи нашият сватбен ден ние бяхме шафери на наши близки. Тогава разбрахме за каузата "Сватба без букети". В повечето случаи се събират играчки, книги и дрехи за центрове, в които се отглеждат деца. Още на следващия ден, след сватбата на нашите приятели, двамата си говорихме каква да бъде нашата кауза. Бързо и единодушно решихме, че тя трябва да бъде Лиза, тъй като с нейния случай сме запознати още от самото му начало.“, сподели пред Actualno.com младото семейство. Двамата пожелаха да не споменаваме имената им.

"Не е важно кои сме, не сме го направили, за да се прочуем, а за да помогнем. И благодарим от сърце на всичките ни гости, че се включиха в благородната инициатива, без да се колебаят. Надяваме се да „заразим” повече хора да стават инициатори на подобни каузи", обясниха двамата асеновградчани.Общото състояние на 33-годишната Лизавета Иванова към момента е добро, съобщи майката на момичето – Вероника.

"Безкрайно сме благодарни на младоженците и на всички дарители, които са се включили в кампанията ни от самото й начало досега!“, през сълзи от щастие тя благодари за жеста. Лиза се движи и се храни самостоятелно, след като вече е преминала един 4-месечен курс на терапия. Към момента организмът й приема добре, без странични ефекти, стволовите клетки, които ѝ се вливат. Лекарите са преценили, че следва да се направи кратка почивка и през месец септември курсът следва да се повтори. Лечението на 33-годишното момиче се провежда в клиника в Турция. За да бъдат извършени следващите четири вливки са необходими общо 36 000 долара. Средствата за първата от тях са дарени от работодателя на майката - Вероника Иванова, а за втората – са събрани от дарения в кампанията. Нужни са още 18 000 долара, за да се завърши и този курс, след който ще стане ясно дали Лиза ще получи шанс за нормален живот, или ще е необходимо терапията да продължи. Вероника посочи, че методът е експериментален.

Тъй като за заболяването „Множествена склероза“ все още не е открито крайно лечение, надеждите са състоянието на Лизавета да бъде стабилизирано. Целта е болестта да излезе в ремисия, да спре да се развива и „да се върне назад във времето“, когато момичето се е чувствало по-добре, нямало е симптоми болки и се е движело без затруднения.

Можете да преведете пари по банкова сметка:

Обединена Българска Банка

BG 84 UBBS 80021060713340

Титуляр: Лизавета Иванова Иванова

Или да пратите SMS с текст на латиница: DMS LIZA на номер 17 777

Също и на Pay-Pal: [email protected]   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари