Младоженец стана жертва на данъчните

0
Младият човек бе извикан да дава обяснение за постъпили малки суми в сметката му
Младият човек бе извикан да дава обяснение за постъпили малки суми в сметката му

Жертва на поредното безумие в Гърция стана младоженец, който бе извикан да дава обяснение в данъчна служба в Атина за постъпили малки суми от 40 до 100 евро в сметката му, без да са декларирани, съобщават гръцки медии.

"Според данъчната ви декларация, вие сте на заплата и имате постоянен доход всеки месец. Но през септември внезапно в банковите ви сметки са постъпили различни суми, от различни банки и не само от Атика, но цяла Гърция. Това са черни пари, недекларирани и с неплатени данъци. Какво се случва?", го попитал данъчния инспектор от когото бил извикан за обяснение.

Младият човек останал изумен, тъй като му представили списък с всяка отделна транзакция постъпила в сметката му.

Оказало се, че е младоженец и в поканата за сватба младите написали банковата си сметка, където постъпили финансови подаръци.

След обяснението, данъчният поискал да му се представи поканата от сватбата, както и списък с хората, внесли парите, за да се докаже че не става дума за "пране на пари".

Според репортаж на местна телевизия всяка трансакция, която не е в съответствие с декларирания доход по обичайния начин, автоматично светва в червено в системата, след което от банката са задължени да уведомят данъчната служба, в противен случай носят наказателна отговорност, стигаща до затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари