“Младият меринджей” стана любим зет на трошачката на телевизори

4

Невероятното е факт в провадийското село Градинарово.

След години на обиди и спорове по телевизията Катя Иванова, която мразеше зет си - “младия меринджей”, както го наричаше, вече го приема спокойно. На всичко отгоре Янко Радев живее щастливо с дъщеря ѝ Ангелинка, която бе обвинил в неморален живот, подпалване на къщата му и раждане в храсталаците, пише 24 часа.

- К'во да го правя - прибра Ангелинка, още едно момче им се роди, да се разбират там, казва тъщата на Янко Радев в с. Градинарово

- 40-годишният мъж си дойде от Германия, чака да го наемат за озеленител в частна фирма

- Пробутали му кола с фалшиви номера, ще плаща и глоба, че кара без книжка

Що за цигански души са това, щом вместо вражда и вендета до гроб историята завършва с хепиенд, не може да обясни самата Катя.

“Той работи в Германия. Издържа си децата, роди им се още едно момче Купи къщата на баба Иванка до читалището. Виждам ги, к'во да ги правя”, оправдава се Катя, която стана известна с трошенето с чук на телевизор по телевизията. Тогава по този начин изрази негодуванието си срещу Янко, когото не искаше да види.

Иванова седи пред кирпичената си къща укротена, но в един момент нещо от стария гняв към Янко се показва.

“Той си мислеше, че “Съдебен спор” е съд, глупакът”, изригва Катя. Но само за миг. Темата е забравена, сега чака внуче от другата си дъщеря. Ще се занимава с него и това ще ѝ е работата.

Съпругът ѝ Свилен пък от 2 години е напуснал поста си на пастир на кравите на кооперацията. Намерил е работа във Варна в строителството и всеки ден си прихожда до Градинарово въпреки разстоянието от около 70 километра.

Катя докладва, че “меринджеят” е в полицията в Провадия, тъй като му съставили акт за шофиране без книжка

Признава още, че не е забогатяла от славата си на трошачка на телевизори. Тя бе канена в дискотеки и нощни клубове във Варна култово да троши телевизор с чук. Нещо, което направи и по телевизията.

Дадоха ми един плазмен телевизор, хубав е, работи, но толкоз”, добавя Катя.

В това време Янко вече се е върнал от разправиите с униформените и внезапно се показва пред прага на къщата си. Веднага три босоноги момчета го последват на улицата, подгонени от неизчерпаемо любопитство. Това са Янислав, за когото “меринджеят” води дело в “Съдебен спор”, Алекси и най-малкият - Камен. 4-годишният малчуган ще бъде подложен на сюнет и това се нарича “сватба”. Бърз антропологичен поглед върху главите на малчуганите показва, че всичките приличат на “младия меринджей”.

Абе, те всичките са мои, признава сега той въпреки обвиненията, че Ангелинка родила Камен от друг, които бе отправил през 2014 г. Дори искаше да съди жена си за този факт. Глупости, измисля си, казва сдържаната Катя.

Когато се появи по телевизията, за да твърди, че Янислав е негово дете, Янко, който е с 10-и клас, караше курсове за млади мениджъри в Провадия. Тъща му така и не запомни чуждата дума и я модифицира на “меринджей”. Янко така и си остана - като “младия меринджей”.

С годините славата на “меринджея” започва да му тежи. Преди хора от градове и села идваха да се снимат с него. Сега не дава на никого подобни волности. “Скоро бях на едно събиране в селото ни, искаха да се снимат с мен, но отказах категорично”, заявява Янко. Не го интересува вече и дали се продават безалкохолни и вафли с името му и дали някой пее песни за него.

Янко заведе дело срещу певицата Джоана, защото използва личността му в свое парче. Той искаше парично обезщетение. “Заведох делото във Варна, но не знам защо го прехвърлиха в София. Там не се явих, защото нямам пари, знам, че съдът е поискал да ми направят експертиза за психическото състояние. Защо е това?!”, недоумява “меринджеят”. Той се чувства нормален и по негово признание редовно си пие хапчетата за епилепсия

“Лепнаха ми и да плащам 1200 лева адвокатски хонорар на Джоана, откъде да ги взема тези пари”, жалва се още той.

На улицата изскача и Ангелинка. Селската красавица се е посветила изцяло на четиримата си синове и не иска и да чуе за снимка по вестниците. За Николай - големия, веднъж казва, че е от Янко, друг път - не. И на нея славата ѝ е дошла в повече. Сега мъката ѝ е за колата с фалшиви номера, която продали на съпруга ѝ.

Този факт за Янко е друга грижа. Купил от един българин от съседното село Блъсково лека кола. Уж била нов внос, имала даже немски номера. После полицията спряла “меринджея” и установила, че номерата са фалшиви. Като прибавим и глобата, че няма книжка, работата става дебела. Не знам как и откъде ще ги платя тези 550 лева общо, оплаква се Янко.

“2 години работих в Германия, в Офенбах, в частна фирма по озеленяването. Справях се, пращам по 200 евро всеки месец на Ангелинка. То само токът ѝ зимата е по 160 лева на месец, как се гледат тези деца? Янко обаче иска да се върне в България и вече да е при семейството си. В момента чака да го наемат като озеленител в частна фирма във Варна. Търсил работа в кметството, но нямало. Не вярва да го потърсят, защото навремето е завършил курса за млади мениджъри към общината в Провадия.

“Детските ги спряха, поне жена ми да вземат на работа, да мете там, към кметството”, моли се “меринджеят”. Къщата, която е купил за 5000 лева, е малка, само три стаи. Иска да вземе по-голяма, за 15 000 лв., но няма пари. Иначе е подсигурил всичко на синовете си, имат кабелна телевизия и интернет. Още обаче не е купил дърва за зимата.

“Всеки ден ходим при бабата - казва Янко. - Слага масата, ако има какво да слага.” Той вече е забравил за пожара в къщата му, за който обвини Ангелинка. Не знам дали е била тя, не съм бил там, не съм я видял, оправдава се Янко.

“Младият меринджей” носи златен ланец около врата си и това предизвиква подозрения дали не се е замогнал. Фалшив е, не е златен, успокоява той. Няма пари, но все пак е събрал някой лев за сюнета на Камен. Ще прави банкета в селската кръчма на бай Иван. После ще мисли за бъдещето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари