Младите надежди на българската медицина: Кой е д-р Христо Милев от болница "Медика" в Русе

16
Едва на 28 години той е получил наградата "Най-добър млад медик на годината"
Едва на 28 години той е получил наградата "Най-добър млад медик на годината" Видео: NOVA

Едва на 28 години той е получил наградата "Най-добър млад медик на годината"

Д-р Бейти Насуф е един от младите лекари, за които професията се е превърнала в кауза. Вече повече от четири години той работи в МБАЛ – Силистра. Интересът му към медицината се заражда още в детството, разказва NOVA.

Той сподели за "Пулс", че неговите родители също са искали той да стане лекар и много са инвестирали, за да се осъществи тази цел.

В момента младият лекар е специализант в Отделението по пулмология. Той подчерта, че благодарение на д-р Киров и д-р Ганева, от които е научил много, когато е започнал в професията, сега може да бъде по-спокоен и уравновесен, човечен и с безценни знания.

За д-р Насуф благодарността на пациентите е най-уникалното нещо.

Д-р Христо Милев работи в болница "Медика" в Русе. Той също е получил наградата "Най-добър млад медик на годината". Д-р Милев се е насочил към една от най-дефицитните специалности в медицината, а именно патоанатомията.

Той е едва на 28, но вече е "Най-добър млад лекар на годината". Д-р Милев се е насочил към медицината заради предизвикателството, а специалността избира случайно. Първият му избор е бил вътрешни болести. Обучението от д-р Петева през студентските години поражда любов към микроскопските изследвания. Оказва се, че това е перфектна специалност за него.

Така Христо Милев завършва Медицинския университет в Плевен, специализира обща и клинична патология, а сега е докторант. Вече три години работи в Университетска болница "Медика"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари