Младежите между 20 и 23 г. с най-много лоши кредити

0
Младежите между 20 и 23 г. с най-много лоши кредити

Най-бързо растат лошите кредити, изтеглени от младежи между 20 и 23 години от фирмите за бързи заеми. С парите обикновено те си купуват най-новите скъпи модели GSM-и, таблети и други джаджи. Младите дами пък често теглят бързи кредити, за да се спретнат в модни дрешки, пише в "Стандарт".

Голяма част от младежите, теглили кредити, ги ползват, за да излязат на заведение или да отидат на почивка, а след това не могат да ги върнат. Не са рядко и случаите, в които с плащането на борчовете на младежите се нагърбват бабите и дядовците им. Така профилът на длъжника е променен - от доскорошния мъж на 41-50 г. със собствен бизнес сега е младеж, роден в годините на прехода, каза Борислав Христов, управител на фирмата за събиране на просрочени задължения Кронос Рикавъри Мениджмънт.

През януари и февруари са събрани с 3% повече просрочени задължения в сравнение със същите месеци на 2012 г. Едновременно с това намаляват и задълженията на домакинствата. В момента междуфирмената задлъжнялост е в размер на 200% от БВП, каза Милена Виденова от Кофас България. Най-редовно българите плащат на банката, а после сметките си за тока и кабела, констатират от колекторските компании.

Най-добре обслужват кредитите си длъжниците от Бургас, Враца и Варна, а София се намира в средата на класацията, сочи проучване на колекторските фирми. Най-много некоректни кредитополучатели има в Русе, сочи още изследването. Проучване на Института за икономическа политика пък сочи, че 43% от хората имат задължения. Това е близо двойно по-малко в сравнение с две години по-рано.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари