Държавни и общински структури взели бързи кредити за 1,8 милиона лева

0
Това показва статистиката на БНБ
Това показва статистиката на БНБ Снимка: Dunavmost

Небанковите дружества за кредитиране са раздали заеми за нови 629,3 млн. лв., показва статистиката на БНБ

Тези компании са познати като дружества за бързи кредити, макар че те отпускат финансиране и за периоди, по-дълги от 5 години.

Общо вземанията на тези дружества в края на 2021 г. достига 3,7 млрд. лв. Около 283 млн. лв. са необслужените кредити, а компаниите вече са отписали постъпления в размер на 73,5 млн. лв, предаде bTV 

От всички 3,7 млрд. лв. 2,617 млрд. лв. са отпуснати на домакинства. Интересен момент е, че до кредитиращи дружества са прибегнали и структури в държавното управление, защото на тях са отпуснати кредити за 1,83 млн. лв.

Със срок на връщане до 1 година вземанията на дружествата, специализирани в кредитиране, са нараснали с 327,7 млн. лв. до 1,036 млрд. лв.

Вземанията им по кредити със срок от 1 до 5 години са в размер на 837,9 млн. лв., а тези с матуритет над 5 г. са 1,543 млрд. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари