Младежи напълниха фонтаните в центъра на Благоевград с веро

1

Младежи напълниха фонтаните в центъра на Благоевград с пяна

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център.

Днес бе назначена проверка, като служители към звено „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации.

Кадрите ще бъдат предадени на компетентните органи.

Поради постъпили коментари и запитвания от граждани, уточняваме че камерите работят, но те помагат единствено за установяване на нарушителите. Камерите нямат свойството да предотвратяват нарушения, тъй като превенцията се корени във възпитанието и отговорността към обществото.

Междувременно служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ и ОП „Чистота“ почистиха коритата на засегнатите фонтани, полагат се всички усилия да не се допусне повреда

Фонтаните на площад "Георги Измирлиев" бяха напълнени с течен препарат за съдове. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение от страна на жителите и гостите на града.

Сигнали за нередности могат да подавани на тел. 073/88 44 06, 073/88 44 34 или тел. 112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    реалист
    Нищо ново, то и в Русе един комунист преди 20 години направи същото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари