Младежи драха живо коте в Русе

1
Живеещи в района на Паметника на моряка се оплакват от тормоз, продължил 14 години
Живеещи в района на Паметника на моряка се оплакват от тормоз, продължил 14 години Снимка: Мирослава Цветкова / Опознай. бг

Живеещи в района на Паметника на моряка се оплакват от тормоз, продължил 14 години

Протест в защита на хората, живеещи в района на Паметника на моряка, събра вчера представители на сдружение „Грижа и подслон за всеки”.

От години на площадката край паметника всяка вечер се събирали младежи, които по думите на живеещите пиели алкохол, употребявали наркотици и вдигали шум. Стигало се дори до заплахи към хората, защото подавали жалби в полицията.

Обитателите на къщите в района не искат да излизат с имената си, но разказват, че са подложени на непрестанен терор, пише вестник "Бряг".

Страхували се да излизат вечер заради предупрежденията от саморазправа. Чупени са били прозорци и лампи в района. Случаят, който прелял чашата на търпението обаче, е садистично зверство над котка – била драна жива!

Животното е на едно от семействата в кварталчето и преди няколко дни изчезнало. След усилено търсене, стопанката му го намерила полумъртво. Във ветеринарната клиника, в която се опитват да спасят живота му, лекарят казал, че не е виждал толкова садистично измъчване на животно. „Аз мисля, че това е някаква форма на заплаха спрямо нас. Защото се възмущаваме от хората, които се събират в този район и подаваме сигнали. Котето беше в много тежко състояние. Да се опиташ да одереш едно животно живо, това е заплаха! Иначе на нас ни е ясно, че това е обществено място, че може да се посещава от много хора, но стига да се спазват някакви норми на поведение”, разказа стопанката на котето.

Всяка вечер, като излезем, виждаме събрани млади хора на групи. Пият, смъркат нещо, палят огньове. В двора си съм намирала сачми, стреляли са. Подавала съм сигнал в полицията и те идваха и намериха още сачми, но нищо повече”, добавя друга съседка.

Според хората, живеещи в района на Паметника на моряка, този тормоз продължавал вече 14 години. Твърдят, че вечер се събирали все едни и същи хора и въпреки многобройните им сигнали, нито една институция не предприемала нищо. Мислят, че садистичното посегателство над котката е форма на предупреждение за това какво може да им се случи и на тях. В района има възрастни хора, майки с деца и всички казват, че са уплашени. „Единственият град е Русе, в който алкохол на обществено място всеки може да си позволи, няма значение дали е детска площадка или паметник”, казва друг обитател на жилище в района.

Имаше хвърлен голям камък, добре че прозорецът е с решетка. Чупят плочките на пътеката, влизат в дворовете, крадат. Подавали сме сигнали в полицията, нищо”, разказват още потърпевшите. Последните им жалби са от 2015 година и са подавани и към полиция, и към тогавашните областен управител и кмет. Твърдят, че се чувстват безсилни и застрашени.

За да помогнат на потърпевшите в района, които от страх не искат да се разкрива самоличността им, членовете на сдружение „Грижа и подслон за всеки” заявиха, че твърдо застават зад хората и ще се опитат да им помогнат. Зверството над котката на един от тях бил само поводът да покажат, че тази ситуация вече е нетърпима.

Подготвена е жалба до прокуратурата от името на сдружението, с която се настоява да се разследва насилието над животното. А хората от малкия квартал вече са се отказали да подават сигнали до институциите и по думите им, щели да живеят под ключ и в страх в тъмните часове на денонощието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    17
    Иванова
    Елате пред блок 302 в Чародейка! Там картинката не е по- различна! Магазин , работещ като хоремаг и пред него 15-20 души пиещи алкохол, пушещи трева, вдигащи голям шум и несъобразяващи се по никакъв начин с живущите в района! Мизерията , която правят е сравнима с тази в Индия ! Сякаш това не е цивилизовано общество , а сбирщина примати!
  • -3
    16
    LOL
    Цялата тази публикация е базирана на лъжи. Някои си съчинява история и заглавие без никакви доказателства. Младежи са драли котката? Как разбраха? Видяха ли ги? Снимаха ли ги? 360 градуса обхващат камерите на паметника и музея "Сексагинта приста". Отделно кооперацията има камери. Някакви хора се събирали и смъркали нещо? Камерите как не са ги заснели бе? Палели огън? Къде бе, къде са го палили тоя огън и защо няма видимо огнище в района? На шапката на Моряка ли са го палили тоя огън? И пак камерите не са го заснели...Нали знаете, че набеждаването в престъпление което не е извършено се води ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Аз друго място в гр. Русе с толкова много камери гледащи в различни посоки не съм виждал. Какви са тия съчинения без доказателства?
  • 1
    15
    глупости
    Вероятно котето е било нападнато от някое куче, може би домашно. Все пак там е място, където много хора си разхождат кучетата. С оглед на агресивния текст слагащ всички посетители на мястото под един знаменател, случая се използва от местните недоброжелатели с цел да изгонят посетителите на паметника. Важно е да се спомене, че на снимката има жена, която разхожда куче от свирепата порода кане корсо без намордник. Нямам нищо против породата и конкретно това куче не е агресивно. НО ако това куче реши да напада, шанса госпожата да го удържи е точно НУЛА. Да се гледат записите от камерите там, има достатъчно камери на мястото във всички посоки. А на коментиращите долу - не се надъхвайте много, че ако се окаже някой свиреп пес може и вие да бъдете драни живи - със зъби.
  • -8
    14
    Русенец
    На снимката се виждат само застаряващи лелки и бабетки, които съм сигурен, че хранят всички мизерни котки които са напълнили целия град !
  • 9
    13
    Иванов
    Ако и сега институциите,които се изхранват от нашите данъци, не вземат адекватни мерки, значи наистина е време за линч! Това не са хора, а някакви изроди, които нямат място в обществото! Този случай не трябва да се потулва, тази мръсна сган трябва да бъде изрината веднъж завинаги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари