Младеж събира хвърлени от терасите пари и ги носи на Митко от Русе

1
Безработният мъж намерил новта си работа чрез обява в интернет
Безработният мъж намерил новта си работа чрез обява в интернет

Плевенската районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж, станал "муле" на русенски телефонни измамници.

Младият мъж попаднал в схемата, след като в началото на 2017-а започнал да търси нова работа и пуснал обява в интернет. Получил обаждане от непознат, който му се за „Митко“ и му предложил работа  като куриер на хранителни продукти. Обещал му възнаграждение от 2000 лева на месец, а Андрей К. приел.

Така обвиняемият започнал да посещава различни населени места, като „Митко“ се обаждал по телефона и му посочвал точния адрес, на който трябва да отиде и какво да направи. Обичайно вземал хвърлени от прозорец или тераса на сграда суми с пари, опаковани по определен начин.

След това отивал в Русе и на определени от „Митко“ места оставял взетите пари. На тези места намирал нов телефон и СИМ – карта, които вземал, а старите унищожавал и изхвърлял. По тази утвърдена схема обвиняемият работил в продължение на около два месеца, като постепенно осъзнал, че неговата роля е на куриер на парите, които въведени в заблуждение лица дават в резултат на телефонни измами.

Сега, след като е уличен за участие в две измами, ще отговаря пред съда, а "Митко" ще се измъкне, защото Андрей К. нищо не знае за него и не може да даде никакви данни за "шефа си".

Обвинението срещу Андрей К. е за участие в измами на стойност 7 000 лева, извършени в Плевен на 14 и 15 юни миналата година. От А. Х. прибрал 3 600 лева, а от Р. М. - 3 400. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари