Младеж пребил и ограбил жена се отърва с условна присъда

0
Престъпникът сключил споразумение с прокуратурата
Престъпникът сключил споразумение с прокуратурата

Млад мъж на 22 години, който пребил жена по хулигански подбуди, се измъкна с условна присъда.

Инцидентът се е разиграл на 7 май 2014 година в Русе. По време на побоя на жертвата са нанесени сериозни наранявания – счупени са носните й кости, както и зъби. Отделно от това тя била с оттоци и кръвонасядания по цялото тяло.

Престъпникът отнел насила и мобилният й телефон – iPhone 5S, на стойност 900 лева, за което му е повдигнато отделно обвинение за грабеж. 

Освен това насилникът потрошил и колата на жертвата, като с ритници и юмруци изкривил предния ляв калник, задната лява врата и изкъртил страничния ляв мигач.

Всички тези действия били съпроводени от обиди и псувни по адрес на жертвата, като младият мъж дори се изплюл в лицето ѝ. За всяко от престъпленията му е повдигнато отделно обвинение.

Престъпникът сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 2 години и 11 месеца условно, с 5 г. изпитателен срок.

Възможност да се измъкне толкова леко насилникът получил, защото бил с чисто съдебно минало, а и възстановил имуществените вреди, които нанесъл. Освен това се явил в съдебната зала с трима адвокати.

Възпитателната работа с него е възложена на полицейските служители от Областната дирекция на МВР в Русе.

От присъдата му е приспаднато времето, през което е бил задържан. Младият мъж ще трябва да покрие и разноските по делото – 692,10 лева.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари