6 години затвор за рецидивист, изнасилил жена от Девня

1
32-годишната жена е била жестоко пребита
32-годишната жена е била жестоко пребита Снимка: Thinkstock

Изоставил жертвата си да лежи обезобразена

22-годишният рецидивист, предаден на съд от Териториално отделение-Девня при Районната прокуратура във Варна за извършено изнасилване и блудство с млада жена, в условията на опасен рецидив, бе осъден на 6 години лишаване от свобода, съобщиха от обвинението.

Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

Така състав на Девненския районен съд, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи присъда в размер общо на 6 години лишаване от свобода, при строг режим.

На 2 март миналата година 21-годишният мъж бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор, където изтърпявал поредната си присъда за грабеж в съучастие.

В нощта на 6 срещу 7 март той попаднал в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена. След употреба на алкохол възникнал скандал.

Разправията била потушена от полицейски екип, дошъл на място по сигнал. Малко след това пострадалата си тръгнала от дома на познатата си. С нея излязъл и лишеният от свобода 21-годишен мъж.

В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня подсъдимият изнасилил жената брутално, извършил и блудствени действия с нея, като през цялото време ѝ нанасял удари по лицето и цялото тяло.

След това зарязал жертвата си в двора на училището. Жената потърсила помощ в къща, близо до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние – дезориентирана и обезобразена.

Първоначално пострадалата премълчала част от случилото се с нея, тъй като се страхувала от своя насилник. По-късно, пред полицаите, жената разказала всичко, като последвалите медицински прегледи потвърдили, че е станала жертва на изнасилване.

Присъдата на Девненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари