Младен Младенов и Явор Мичев откриха съвместна изложба в Художествената галерия

1

Експозицията ще може да бъде разгледана в следващите две седмици – до 5 април

Единствените русенски носители на званието „Артисти на Международната федерация за фотографско изкуство“ AFIAP Младен Младенов и Явор Мичев откриха съвместна изложба в Художествената галерия в Русе, намираща се на ул. „Борисова“ 39.

Експозицията ще може да бъде разгледана в следващите две седмици – до 5 април. Тя включва общо 30 снимки, като 14 от тях са на Младен Младенов.

Поздравления към двамата фотографи бяха отправени от кмета на Община Русе Пенчо Милков.

„Да виждаш отвъд видимото е дарба, която малцина притежават, а вашият поглед неведнъж ни е показвал красотата там, където никога не бихме я потърсили сами. Вярвам, че фотоизложбата ще се радва на заслужен интерес от страна на специалисти, публика и ценители и ще остави ярка следа в културния афиш на града ни“, се казва в поздравителния адрес на кмета Милков.

Изложените творби на Младен Миланов представят разнообразни натюрморти, а също и голи тела. Явор Мичев пък показва снимки на България от високо. По принцип Младен Миланов предпочита жанровете пейзаж и натюрморт, но жанровият му обхват е много по-широк. Има опит в рекламната фотография, която практикува и днес. Успоредно с професионалната си фотографска дейност усилено се занимава с обучение на млади фотографи. За Явор Мичев фотографията става неразделна част от ежедневието му още като студент. През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката между полета и страстта към фотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторски проекти. Оттогава той концентрира цялата си творческа енергия и техническите си познания именно в тази насока. За него аерофотографията е сбъднатата мечта да вижда и отразява през погледа на птицата.

Изложбата бе открита от журналиста Цвета Ненова, която припомни пред аудиторията едно от основните правила в тази професия, а именно че една снимка струва колкото хиляда думи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари