Младен Маринов: Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите

0
Над 100 са досъдебните производства за неспазването на карантина
Над 100 са досъдебните производства за неспазването на карантина

За мен е изненада ветото на президента. Не виждам причина армията да се използва при по-критична ситуация. Военните вече помагат на границата за спиране на мигрантската вълна.

Така, излизайки на улицата, полицаите ще насочат дейността си към опазване на обществения ред. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „Неделята“ по NOVA.

„Посолствата могат да се охраняват от армията, за да може екипите на жандармерията да се насочи към махалите. Армията е един ресурс, който може да се използва. Полицаите са ангажирани с твърде много действия, и трябва да постъпим рационално. Тези действия бяха приложени на границата и дадоха добър резултат“, посочи той.

„Никой не е казал, че ще извършват граждански арести. Военните се използват в градска среда и следват разпорежданията на полицейските началници. Изненадан съм, тъй като политиците осъзнаха сериозността на проблема и действаха единно. Когато всичко отмине извънредното положение ще бъде отменено“, увери министър Маринов.

„В момента приоритет е оцеляването и здравето на гражданите. Ние ще се съобразим със закона и разпорежданията. Водят се досъдебни производства за продажба на фалшиви дезинфектанти“, даде пример той.

„В определени ситуации ще се наложи принуда в ромските квартали. Има хора, които нямат грамотност да си попълнят декларацията за придвижване. Затова ще се наложи да се ограничат такива хора. Ситуацията се мени постоянно. Ако мерките не дадат резултат, ще се приложат други. Не е време да се лъжем. Трябва да правим това, което институциите предлагат. Упражняваме контрол на хората, които са под карантина. Над 100 са досъдебните производства за неспазването на карантина. Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите“, закани се вътрешният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари