Млад татко засади 200 дръвчета в чест на новородената си дъщеричка

3

Казанлъчанинът Ивайло Пенчев отбеляза най-голямото събитие в живота си – раждането на неговата дъщеря, със страхотна инициатива. Новозасадените 200 дръвчета от вида Дъб Цер са символа на появата на неговата рожба

С помощта на свои приятели, вчера, 7 февруари, всички 200 дръвчета бяха засадени на определен от Горско стопанство-Казанлък парцел, в близост до язовир Копринка. Служители на Горското осигурили на доброволците и мечове Колесов, с които да улеснят засаждането, пише Kazanlak.com

Всички дръвчета са осигурени от доброволческата инициатива Гората.бг. Нейната основна цел е засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на доброволци, млади хора и деца. През 2020-та година засадените от Гората.бг дървета надминаха 1 милион.

„Роди ми се дъщеричка и реших да събера приятелите ми и да засадим дръвчета. Свързах се с прекрасните хора от гората.бг, които ми изпратиха дръвчета - Дъб Цер. След това говорих и с Горското стопанство, които ми дадоха разрешение за залесяване на един парцел близо до язовир Копринка. От горското ми предоставиха мечове на Колесов, за да засадим дръвчетата. Намерих туби за поливането на дръвчетата. Толкова е просто! Стига човек да има желание!”, споделя в социалните мрежи Ивайло.

„Благодаря на всички близки хора, които се включиха. Благодаря на гората.бг и на Държавно горско стопанство - Казанлък!”, добавя гордият баща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари