Митьо Пищова се завърна от оня свят с гръм и трясък

0
Митьо е готов  да се завърне с гръм и трясък под светлините на прожекторите
Митьо е готов да се завърне с гръм и трясък под светлините на прожекторите

Ям козе сирене и по 10 люти чушки на ден, казва търновският чешит

Димитър Маринов - Митьо Пищова заряза мръвката и мина на зеленчуци - домати, краставици, зеле, и домашно козе сирене. Преди два дни стъпил на кантар на зеленчукова борса и той заковал на 98 кг.

“Повторих на друга електронна везна на търговците, показа същото! Отслабнал съм цели 66 кг. Сега се чувствам добре, онзи ден минах 2 км през дюните до най-модерното заведение в Слънчев бряг.

Не се изморих и краката не ме боляха, макар все още да съм с бастун”, разказа колоритният търновец, който си почива на морския бряг вече 3 месеца.

Пищова твърди, че се  е върнал буквално от оня свят след 8 месеца по болници, на памперси и в инвалидна количка

Патилата му започнали след операция на менискус на десния крак в клиника във Варна.

“Пуснаха ме на втория ден, а на третия започна да гноясва и от коляното ми да тече някаква течност. Добре, че беше моят кръстник Върбан Даков, който много ме обича. Той се обади на най-добрите доктори в Пловдив. Наложи се да тръгна още същия ден в 17 ч.

Добре, че ме закараха там, защото иначе щях да умра. Като пристигнах, екипът беше събран и ме чакаше за операция. Стана като за смях работа, защото викам на доктора: “Кога ще свършат тези процедури, че да си легна, много съм изморен от пътя.” Той казва: “Сега, сега”, и ме вкараха в операционната.

Около 2 часа ми оперираха повторно капачката. Сложиха ми маркуч, да може да се изтича гнойта”, разказа Пищова.

Общо 30 дни го държали в пловдивската клиника с дрена, но абсцесът не могъл да се изчисти напълно.

“Получил съм отравяне на кръвта. Ходихме в София да ми я сменят, а после и в търновската болница. Добре, че докторите в хирургията са ми приятели - 4 месеца ме държаха, Коледа, Нова година - все там. Бях на легло, на памперси, получих и инфаркт”, разказва здравословните си премеждия Митьо.

През февруари го изписали и го пратили у дома. Само че не можел да се храни.

“9 месеца ме хранеха с глюкоза през системи, у дома започнаха да ме захранват с каши, но карах основно на сокове. Дори 2 пъти ми правиха изследвания на стомаха в Пловдив и София да не би да имам рак. Накрая се оказа, че имам язва, и изведнъж един ден викам на сина: “Я ми опечи една пържола на скарата.” Изядох я и нищо не ми стана”, смее се Пищова.

Макар ароматът на барбекю да възвърнал силата му за живот, прочутият бохем се отрекъл от месото. Вслушал се в предписанието на известен търновски лекар, който в момента живее със семейството си в Израел.

“Ако искаш да ти се махне холестерол, подагра, аритмия, сърдечен застой,

карай на домати, краставици, козе сирене, чесън и люти чушки”, посъветвал медикът.

“Сега ям по 10 люти чушки на ден, както не можех изобщо да ги вкуся. Отначало взех да ръбам, ама чушката толкова люта, че ми изгори устата. Има си чалъм - режеш я на ивички, да се махнат семките и жилките, после не люти толкова”, обяснява Пищова. Тойнамерил баба от с.Медово край Слънчев  бряг, която ималакози и му правела домашно сирене.

“Всеки понеделник ми праща по 5 кг., 10 лв. на кило ми взема бабичката, но е натурално. Дои козичките, прави го и ми го дава в една кофичка от маслини”, хвали се Митьо.

Той изяждал и по 2-3 глави “бабешки” чесън на ден. “Не е от онзи китайския, а от селските градини. Два дни в седмицата обядвам с таратор, но в него чесънът е повече от краставиците - така го обичам.”

На Митьо му била позволено да вечеря пилешко или бяла риба.

“Кръстникът ми държи най-добрите рибни ресторанти в Несебър и Поморие. Той ме храни с най-хубавите морски риби”, допълва Пищова.

При него спретнали и рождения ден на Митьо, който на 15 август - Голяма Богородица, навърши 60 г.

“Имаше два оркестъра и 180 души - 80 баровци, приятели, 40-50 манекенки. Опекохме 4 агнета, дроб сарми, пилета, риби, пържоли, френски сирена, торти. Аз ядох само диня и козе сирене. Исках да хапна малко агнешко за здраве, от него може, но на другата сутрин не беше останало нищо след купона”, признава Пищова.

Хвали се, че празненството му струвало 25 хил. лв.

“Дадох ги, ама получих 100 парфюма, 48 часовника, и то от 2000 лв. нагоре, 10 картини, сувенири, 12 икони. Кръстникът и жена му ми подариха два баровски костюма по 2500 лв.”, брои на едро рожденикът.

Казва, че репортажите отпреди няколко месеца, когато се показваше окаян и без пари в инвалидната количка, били, за да преброи приятелите си, иначе не бил фалирал.

“В къщата на баба и дядо в с. Батак, дето я продадох, намерих гърне със 146 хил. лв., вложени са в банката и си имам документ. Нарочно разкрих банкова сметка за лечението ми, но не постъпи нито лев.

Така разбрах, че имам 4-5 приятели, а останалите ме уважават, защото идваха в Арбанаси и на конкурсите за миски, спяха и ядяха за моя сметка.

Имах 5000 номера в телефона си, сега съм ги изтрил всички.

Като ми цъфнаха на конкурса във Велинград, направих го през април да се поразсея, ги питах: “Ти кой беше, че не се сещам”, и те си запалиха колите и си отидоха”, допълва Пищова.

Сега е готов да се завърне с гръм и трясък под светлините на прожекторите.

“Вече 60 г. направих, но имам голямо самочувствие - мога да ходя, мязам на човек, по лицето съм червеничък, а не жълт като смъртта. Забавлявам се с купони, яхти, сладоледи, жени.

Ходя на плажовете, където са по монокини, че ми е най-интересно. Закачам ги, целувам ги, купувам им подаръци и сладоледи.

Останаха ми около 75 хил. лв. в банката, ама и тях ще ги изям и изпия”, зарича се Митьо Пищова.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари