Митрополит Николай: Войната е грях, Исус Христос би защитил нападнатия

0
Той напомни и че „нашето призвание е да бъдем миротворци"
Той напомни и че „нашето призвание е да бъдем миротворци" Снимка: bTV

"Войната в Украйна е продукт на преумноженото зло по света, тя е война между братя – православни християни срещу православни християни и това е тежък грях"

Така коментира конфликта пред журналисти в Пловдив митрополит Николай, информира bTV

„Тази война се води върху душите на всички православни християни в света. Казано е в Библията – не убивай, Божия заповед. Никой няма право да променя тази заповед. Ако някой се колебае на чия страна да застане, да попита в съвестта си Исус Христос на чия страна би застанал – на страната на нападателя или на нападнатия? Уверявам ви, Христос би защитил нападнатия“, заяви духовникът.

Той напомни и че „нашето призвание е да бъдем миротворци“.„Трябваше журналистите да слушат проповедта ти за Украйна и да я пратят на „Да България“, ДБ, на всички, които се правят на центро-деснистки партии в България. Толкова добре формулиран въпросът за Украйна не съм го чувал. Да го поканят владиката в парламента и да прегласуват“, призова лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Гъдю
    Един познат казва, че това не е война на Русия срещу Украйна, а война на дълбоката сатанинска държава срещу Русия.
  • 2
    4
    darkaveng
    Този защо още не е отлъчен от БПЦ? Попе????
  • 1
    3
    младен иванов
    Да,Христос ще защити нападнатия и онеправдания,но и ще нанесе съд над истинския виновник за този конфликт между Русия и Украйна.Тези,които не го почитат като Господ и Спасител и узаконяват греха и разврата,ще бъдат съдени от Него.
  • 3
    2
    русенец
    Полковник, твоят Исус защо не защити децата от Донецк, ония около милион иракчани, избити от САЩ, ония стотици хиляди афганистанци, избити от... я, пак от САЩ, избитите в южна Америка от САЩ... и да не продължавам. Полковник, опитай се да се маскираш като умен и не се обаждай когато не трябва !
  • 3
    1
    Юда
    Попе, а къде беше твоя Исус когато украинските нацисти от „Азов“ избиваха деца, жени и възрастни хора и се гавреха с рускоезичното население в уСрайна, а? Защити ли ги? Само да ти припомня: „Азов“ са възродената нацистка националистическа групировка УПА – Українська Повстанська Армія. Тяхната емблема, тризъбецът на УПА, копира символа на Wolfsangel[2], който е широко използван от нацистките германски дивизии по време на Втората световна война. УПА, Украинската въстаническа армия, са доброволци в армията на Хитлер, които формират батальоните „Нахтигал“ и „Роланд“, ликвидирана през 1949 г. Известни са с погрома в Лвов през на 30 юни 1941 г., когато са избили над 4000 души цивилно население.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари