Митрополит Наум отслужи заупокойна молитва за загиналите за отечеството

2
Състоя се и благодарствен молебен пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война
Състоя се и благодарствен молебен пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война Снимка: БТА

Днес Русе отбелязва своя празник

Пърформанси, спектакли и концерти са включени в програмата за празника на Русе - 6 май. Това съобщи заместник-кметът по хуманитарни дейности на града Енчо Енчев, предава БТА.

Началото бе поставено тази сутрин с празнична литургия в храма "Свети Георги". Русенският исторически музей организира "Ден на отворените врати", а по инициатива на дружество "Традиция" и читалище "Стефан Караджа 2018" пред Паметника на свободата в специално изграден павилион са изложени военни униформи, старо оръжие и предмети на бита от Русе след Освобождението.

Церемонията по повод на Деня на храбростта и празника на Българската армия се състоя по обед пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за загиналите за отечеството и благодарствен молебен пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война в крайдунавския град.

"Личностите, които се раждат в Русе, ни правят силни. Нека гледаме към една обща цел - въздигане на нашия любим град и на нашата държава. Нека бъдем единни, силни, одухотворени и да не губим своята вяра", каза в словото си кметът на града Пенчо Милков.

След церемонията ученици от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе организираха хепънинг, а деца и възрастни можеха да се включат в инициативата "Русе дирижира операта" пред Доходното здание в града.

Програмата включва още "Ловци на театрални съкровища" на Драматичния театър "Сава Огнянов", спектакъла "Трите прасенца" - на Кукления театър, хоротека на фолклорен танцов театър "Найден Киров" и изпълнения на музикантите от Общинския духов оркестър.

Празникът на Русе ще приключи тази вечер с концерт на Николина Чакърдъкова, Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари