Програмата по повод празника на Русе

0

Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод празника на град Русе - 6-ти май, Гергьовден.

На нея присъстваха кметът Пламен Стоилов, неговият заместник Иван Григоров и директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

В началото на пресконференцията с медиите г-н Стоилов заяви: „Тази година 6-ти май ще е по-различен, защото празникът за русенци започва още от утре - 25 години по-късно се сбъдва една дългоочаквана мечта на всички нас – да бъдем домакини на футболен мач в първа лига на един модерен градски стадион“, заяви г-н Стоилов. Той отправи покана към всички да се присъединят в 16:30 часа, 28-и април, когато стартира празничната програма преди мача между отборите на „Дунав“ и „Локомотив“ Пловдив. Хилядите зрители ще се заредят с много настроение с изпълненията на Общински духов оркестър и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом - Русе.

Кметът допълни, че за събитието са взети строги мерки за сигурност, а органите на реда ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние. „Апелирам феновете да докажат защо „Дунав“ е велик отбор, като покажат европейско поведение“. Стадионът ще отвори врати за посетителите още в 15:30 ч., а към момента са продадени над 6 000 билета.

Предстои със собствени средства Община Русе да изгради и обнови ВИП-ложа и козирки, осигурявайки по-добри условия в секторите на стадиона, като наесен той ще се сдобие с още по-добра визия. Русенският градоначалник увери, че ежегодно от общинския бюджет ще се предвиждат около 400 000 лв. за модернизация на съоръжението.

Тържествата на 6 май, събота, ще бъдат предшествани от концерт „Свята земя българска“ на Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“ с водещ любимеца на публиката Димитър Туджаров – Шкумбата на 5 май от 18 часа на площада пред Общината.

Целият празничен ден ще бъде изпълнен с различни събития:

09:00 ч. - храм „Свети Георги“ – Празнична света литургия;

11:00 ч. - Площад пред Общината – Празничен концерт на децата на Русе (с участието на  изпълнители и състави при ОбДЦКИ - Русе);

12:00 ч. - Паметник на загиналите в Сръбско-българската война, Тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя;

12:00 ч. - Площад „Св. Троица“ – детска образователна обиколка на National Geographic;

16:30 ч. - Площад „Свобода“ - „Аз и моят град“ – деца от 6 детски градини рисуват Русе на общо пано – инициатива по проект на Община Русе „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, изпълняван по ОП НОИР 2014-2020;

17:00 ч. - пред Доходно здание – Празничен концерт на Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.

И тази година ще се състои традиционен прием на кмета в празничния ден, на който ще присъстват официални лица и представители на бизнеса.

Кулминацията на тържествата ще бъде концерт на Орлин Горанов, Кристина Димитрова и група „Айс Крийм“, от 20:30 часа, на площад „Свобода“.

На следващия ден – 7 май, на стадион „Дунав“ от 11 часа ще се проведе Международна киноложка изложба, организирана със съдействието на Община Русе, от Европейската Федерация по кинология и Български киноложки съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари