Митрополит Антоний отслужи Рождественската света литургия

1
Прочетено бе и патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово
Прочетено бе и патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово Снимка: БНТ

Прочетено бе и патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово

Западно и Средноевропейският митрополит Антоний отслужи днес празничната Рождественска света литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и прочете на нея патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, предава БНТ.

В него се казва, че за великия празник на Рождеството на нашия Спасител е казано и може да се каже много.

"Над дивното тайнство на Боговъплъщението са разсъждавали най-големите отци и учители на Църквата, а и едва ли на света има християнин, който да не се е замислял в себе си над онова, което празнуваме в деня на Рождество Христово. Ако обаче се опитаме да предадем най-дълбокия смисъл, съдържанието на този празник с най-малко думи, то те ще са, че това е тържеството на Божията любов. На онази себежертвена и непостижима за човешкия ум любов, с която "Бог толкоз обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който вярва в Него... да има живот вечен" (Йоан. 3:16)".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари