Митница Русе залови над 9000 нелегални цигари

0
Образувано е дознание за незаконно държане на голямо количество цигари без бандерол
Образувано е дознание за незаконно държане на голямо количество цигари без бандерол

При серия от проверки през последната седмица инспектори от Митница Русе задържаха общо 9240 къса нелегални цигари и 3,5 кг. тютюн без платен акциз. Образувани са две дознания и три административно-наказателни производства.

В товарен автомобил с турски регистрация, пътуващ Турция за Румъния, са открити общо 4 600 къса нелегално пренасяни цигари без български акцизен бандерол. Автомобилът е спрян за проверка на ГКПП-Дунав мост при излизане от страната. Шофьорът У.К. натъпкал контрабандните тютюневи издалия във фабрична кухина от вътрешната страна на кабината зад  шофьорската седалка. 210 кутии "LM Red label" 100 mm и други 20 кутии "Marlboro" king size извадили митническите инспектори от скривалището. Всички цигари са били с надпис „DUTY FREE". Срещу водача на камиона е образувано дознание.

Дознание за незаконно държане на голямо количество цигари без бандерол е образувано и срещу М.М. от Търговищкото село Зараево. В неговия дом при съвместна проверка на инспектори от Митница Русе и полицаи са открити общо 3 640 къса нелегални цигари от марките „MARBLE", „BOHEMI", „DON" и „SWISSE" , необлепени с акцизни бандероли. В същия район на главен път между Търговище и Попово е спрян лек автомобил "Опел-Вектра", управляван от Р.В. При проверката на превозното средство са открити 800 къса цигари от марката "FAMOUS" и 200 къса от марката "SWISSE  BLACK". Кутиите са без акцизен бандерол и с надпис „Duty free sales only". На водача е съставен акт.

По административен ред ще бъдат наказани за притежание на тютюн за пушене и двама търговци от Русенското село Баниска и от Търговищкото село Буховци. Общо 3,5 кг. нарязан тютюн без документ за платен акциз са открили при проверка в търговските обекти и домовете им инспекторите от Митница Русе. Дължимият акциз за намерения тютюн е над 500 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари