Русенски митничари пресякоха три опита за трафик само за седмица

0
В най-пресния случай, който е от вчера, митничарите са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на микробус / Снимката е илюстративна
В най-пресния случай, който е от вчера, митничарите са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на микробус / Снимката е илюстративна

Въпреки постоянния контрол на служителите от Митница Русе срещу държането и пренасянето на акцизни стоки без български бандерол, опитите за нарушения на Закона от страна на водачите на товарни превозни средства не спират.

Само за последната седмица митнически инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на ГКПП Дунав мост при Русе пресякоха 3 опита за трафик на цигари без български акцизен бандерол. Задържани са общо 10 600 къса цигари /630 кутии/. Основно тютюневите изделия са от марките LM,  PALL MALL и Karelia OME, съобщиха от Агенция "Митници".

В два от случаите нелегалната стока е открита в товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния. В първия случай митническите служители са задържали 180 кутии цигари, а във втория 210 кутии. Срещу водачите са образувано незабавни досъдебни производства. Те са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата.

В последния случай, който е от 25 юни, митническите служители са открили 140 кутии цигари, натъпкани във фабричната кухина на левия праг на микробус с румънска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. Срещу водача е образувано административно-наказателно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари