Митничари задържаха над 12 000 „маркови“ парфюми от Китай

0

При проверка на Митнически пункт „Варна - Запад“ на контейнер са открити и близо 5 000 недекларирани зарядни устройства

Митнически служители задържаха 12 624 броя „маркови“ парфюми и тоалетни води и недекларирани 4980 зарядни устройства за мобилни телефони, при проверка на Митнически пунктВарна - Запад“ на контейнер със стоки от Китай.

Контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка на 24.01.2023 г. от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР) в Териториална дирекция Митница Варна. Според представените митнически документи той е съдържал разнообразни стоки за бита, внос от Китай за България, съобщиха от Агенция Митници.

По време на извършените контролни действия от служители от отдел МРР в ТД Митница Варна съвместно с митническа мобилна група, инспекторите откриват недекларирани 4980 зарядни устройства за мобилни телефони. Сред декларираните други стоки в контейнера са установени 12 624 броя парфюми и тоалетни води с обозначения имитиращи световноизвестни търговски марки като HUGO BOSS, VERSACE, CHANEL, KENZO, DIOR, ARMANI, CAROLINA HERRERA, NINA RICCI, РАСО RABANNE, GUCCI и други със „сгрешени“ букви при изписването на марките.

„Марковите“ парфюми и тоалетни води са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Недекларираните зарядни устройства също са иззети, като за тях ще бъде съставен акт за установеното административно нарушение.

През изминалата 2022 г. служителите от ТД Митница Варна са задържали близо 1 милион артикули, нарушаващи правата върху интелектуалната собственост съгласно Регламент (ЕС) №608/2013, при установени 56 такива случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари