Митничари задържаха голямо количество „маркови“ стоки

0
Стоките са открити при проверки в районите на Дунав мост при Русе и Видин
Стоките са открити при проверки в районите на Дунав мост при Русе и Видин Снимка: Агенция "Митници" / архив

Стоките са открити при проверки в районите на Дунав мост при Русе и Видин

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха голямо количество от 12 628 „маркови“ стоки, сред които 7125 парфюма, 5474 облекла и 29 чанти. Търговските стоки с обозначения на световни марки са открити при пет отделни проверки в районите на Дунав мост при Русе и Дунав мост при Видин на един товарен автомобил и пет автобуса с пътници, напускащи страната, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите, на 12.10.2023 г., митническите служители спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост 2 - Видин - Калафат товарен автомобил, пътуващ от България за Австрия и Германия. Двамата водачи, български граждани, са представили товарителници, че превозват палети с мокри кърпи и козметични био продукти. При извършената митническа проверка инспекторите установяват в част от палетите 6465 парфюма и 3429 текстилни изделия с обозначения на световни търговски марки. „Марковите“ стоки са задържани поради съмнения, че нарушават права на интелектуалната собственост.

Други общо 2045 броя спортни комплекти, якета, блузи, ризи и панталони, както и 660 парфюма и 29 чанти с изображения на защитени марки са открити при митнически проверки на пет автобуса с пътници, които са напускали страната в района на ГКПП Дунав мост Русе по маршрут от Турция за Румъния в периода 12 -18 октомври 2023 г. Стоките в различни търговски количества са пренасяли в личния си багаж шестима пътници – трима румънски и трима турски граждани. Те са заявили, че са ги закупили от Турция, но не са представили документи за въвеждането им на територията на ЕС. Недекларираните парфюми, облекла и чанти са задържани. Съставени са шест акта за административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари